Hoe uw woonkamer er 10x beter uitziet met deze eenvoudige trucs!

Hoe uw woonkamer er 10x beter uitziet met deze eenvoudige trucs!

Niets is gezelliger dan thuiskomen na een lange dag werken en je op te krullen in je woonkamer. De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis, omdat u en uw gezin er de meeste tijd samen doorbrengen. Het is ook een ruimte die gemakkelijk claustrofobisch en onaantrekkelijk kan aanvoelen als hij niet goed is ingericht. Met een paar eenvoudige trucs kunt u van uw woonkamer een heiligdom maken waar u graag uw tijd doorbrengt! In deze blogpost delen we enkele ideeën over hoe je met deze eenvoudige trucjes je woonkamer kunt laten opvallen:

Voeg een lamp toe

Een lamp is een geweldige manier om het uiterlijk van je woonkamer te veranderen. Je kunt een nieuw, gezellig en modern gevoel in de kamer brengen door een lamp toe te voegen die een ander ontwerp heeft dan je andere lampen. U kunt ook een lamp toevoegen aan uw woonkamer als u een beetje zachte verlichting wilt toevoegen als u veel andere lampen in de kamer hebt branden. Probeer een lamp met een gekleurde kap toe te voegen om een leuke kleur aan uw woonkamer te geven. Of kies een lampenkap met een materiaal dat overeenkomt met de inrichting van uw kamer. Er zijn lampen in allerlei vormen, maten en ontwerpen die bij elke woonkamerstijl passen.

Decoreren met planten

Het toevoegen van planten aan je woonkamer kan het uiterlijk van de kamer direct veranderen en het minder krap doen aanvoelen. Planten voorzien je woonkamer ook van frisse lucht, wat essentieel is als je allergenen uit je huis wilt houden! Je kunt elke soort plant kiezen om je woonkamer mee te versieren, maar vetplanten en cactussen zijn een geweldige optie omdat ze weinig water nodig hebben en niet zo vaak verzorgd hoeven te worden als andere planten. Een andere optie is een hangplant of terrarium die je aan het plafond of de muur kunt hangen. U kunt ook planten in uw woonkamer gebruiken als een soort decor door ze in decoratieve potten te plaatsen of oude potten om te vormen tot plantenbakken. U kunt ook een decoratieve mand of doos gebruiken om een plantenbak voor uw woonkamer te maken.

Verf je muren

Een eenvoudige manier om het uiterlijk van je woonkamer te veranderen is door de muren opnieuw te schilderen. Dit is vooral handig als je woonkamer aan de kleinere kant is, want door je muren een andere kleur te geven, kan de kamer groter aanvoelen. Als je een neutrale woonkamer hebt, kun je proberen de muren een felle kleur te geven om wat kleur aan de kamer toe te voegen. Als u de muren wilt schilderen maar niet zeker weet welke kleur u moet kiezen, gebruik dan een kleurencirkel om u te helpen beslissen. Het kleurenwiel is een diagram dat laat zien welke kleuren complementair zijn (kleuren die tegenover elkaar liggen op het kleurenwiel) en welke kleuren analoog zijn (kleuren die naast elkaar liggen op het kleurenwiel) aan elkaar.

Vloerkleden toevoegen

Een vloerkleed is een geweldige toevoeging aan je woonkamer omdat het textuur en kleur toevoegt aan de kamer. Als je hardhouten vloeren of een tegelvloer hebt waardoor de kamer wat te koud aanvoelt, is een vloerkleed de perfecte manier om de ruimte op te warmen. Vloerkleden zijn ook een geweldige manier om de kleur van uw woonkamerinrichting of meubels naar voren te brengen. Als u kinderen of dieren hebt, kunt u tapijten ook gebruiken om vuil en vlekken te verbergen die moeilijk te verwijderen zijn van hardhouten of tegelvloeren. U kunt elk type vloerkleed voor uw woonkamer kiezen, maar design vloerkleden zijn een goede optie als u de kamer er modern en stijlvol uit wilt laten zien.

Hang kunstwerken en zwart-witfoto’s op.

Je kunt van je woonkamer een galerie maken door verschillende kunstwerken en zwart-witfoto’s aan de muur te hangen. Dit is een geweldige manier om jezelf en je persoonlijkheid uit te drukken terwijl je je woonkamer inricht. Je kunt elke soort kunst kiezen die je in je woonkamer wilt ophangen, maar schilderijen, foto’s en ingelijste tekeningen werken geweldig in deze ruimte. Als je wat kleur wilt toevoegen aan je zwart-wit foto’s, probeer dan een gekleurd passe-partout te gebruiken. U kunt ook verschillende lijsten gebruiken om een muur met zwart-witfoto’s een andere uitstraling te geven. Je kunt experimenteren met de grootte van je lijsten of oude lijsten die je in huis hebt liggen opnieuw gebruiken.

Breng natuurlijk licht binnen met ramen

Ramen zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in een woonkamer te brengen. Als je de illusie wilt wekken dat je woonkamer groter is dan hij eigenlijk is, probeer dan natuurlijk licht binnen te brengen met ramen in de kamer. Je kunt ramen in je woonkamer ook gebruiken om een uniek ontwerpdetail toe te voegen. U kunt natuurlijk licht in uw woonkamer brengen door gordijnen, luiken of jaloezieën te gebruiken. U kunt ook decoratieve raamkozijnen gebruiken om een uniek designdetail aan de kamer toe te voegen. U kunt uw ramen versieren met planten, gordijnen of luiken om een levende groene muur in uw woonkamer te creëren.

Conclusie

Je woonkamer is een belangrijke kamer in je huis waar je veel tijd doorbrengt met je geliefden. Met een paar eenvoudige decoratietrucs kunt u uw woonkamer omtoveren tot een ruime en gezellige ruimte waar u graag tijd doorbrengt. Probeer verlichting toe te voegen, planten te plaatsen, de muren te schilderen en kunstwerken en zwart-witfoto’s op te hangen om uw woonkamer tot leven te brengen.

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

Nieuw jaar, nieuwe jij, toch? Nou, niet per se. Goede voornemens zijn meestal…
Wat is de beste manier om gezond te leven?

Wat is de beste manier om gezond te leven?

Een gezond leven is een leven vol evenwichtige gewoonten en routines. Er zijn…
7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

Bent u op zoek naar creatieve cadeau-ideeën voor het moeilijk te kopen familielid?…