Een mooie slaapkamer van top tot teen

Een mooie slaapkamer van top tot teen

Als je een kleine slaapkamer hebt, betekent dat niet dat je die er niet gezellig en mooi uit kunt laten zien. Alles wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en een paar goede ideeën om de kamer eruit te laten zien zoals jij dat wilt. Er zijn veel manieren om een kleine slaapkamer groter te laten lijken dan hij is. De sleutel is om bewust te zijn van alles wat zich in de kamer bevindt, van verlichting, meubels en opbergoplossingen. Zodra je al deze dingen in gedachten hebt, wordt je taak veel gemakkelijker. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een mooie slaapkamer met beperkte ruimte:

Maak een plan voordat je begint met versieren.

Voordat u begint met inrichten, kunt u het beste een plan maken. Begin met het inventariseren van de ruimte. Als uw slaapkamer aan de kleine kant is, is het belangrijk om realistisch te zijn over wat er in de kamer past – en wat er in moet passen. Begin met het bed. Als u de mogelijkheid hebt, kunt u een kleiner bed overwegen dat minder visuele ruimte inneemt in de kamer. Hetzelfde geldt voor de commode. Als je de mogelijkheid hebt om de stukken te verkleinen, kun je de kamer minder rommelig laten aanvoelen. U moet ook bedenken hoe u wilt dat uw slaapkamer functioneert. Wil je bijvoorbeeld dat het een ruimte is om te ontspannen of om te werken? Afhankelijk van uw behoeften kunt u een paar aanpassingen doen waardoor de kamer meer op uw levensstijl is afgestemd.

Kies lichte kleuren voor de muren.

Donkere kleuren zijn gezellig, maar laten een kleine kamer nog kleiner aanvoelen. Maar lichte en heldere tinten en pastels kunnen een kamer openen. Dus als je slaapkamer aan de kleine kant is, moet je lichte kleuren voor de muren kiezen. Niet alle lichte kleuren zijn echter aan te bevelen. Blijf weg van wit en geel, omdat die het licht weerkaatsen en de kamer nog kleiner doen lijken. Als je een laag plafond hebt, kunnen ze het ook lager doen lijken dan het is. Lichtblauw, groen of heel lichtgeel zijn goede keuzes als u een natuurlijk, fris en open gevoel wilt in de slaapkamer. Donkere blauwen en groenen daarentegen zorgen voor een meer gezellige en eigentijdse slaapkamer. Voor een vintage of shabby chic slaapkamer kunt u kiezen voor bruin, oranje en rood.

Kies donkere kleuren voor de vloer en het meubilair.

Donkere kleuren absorberen licht, waardoor de kamer visueel groter lijkt dan hij is. Hout, bakstenen en tegels zijn over het algemeen een betere keuze dan muurverf. Als u een houten vloer hebt, kunt u die donkerder beitsen of in een donkere kleur verven. Een donkergekleurde vloer weerkaatst licht, waardoor de kamer minder rommelig en ruimtelijker lijkt. Donker gekleurd meubilair kan een kamer optisch kleiner doen lijken, maar u kunt het in uw voordeel gebruiken. Als u donkergekleurde meubels hebt, kunt u lichte muurkleuren gebruiken om de meubels op te tillen en de kamer minder rommelig te doen lijken.

Vermijd rommel in een kleine slaapkamer.

Rommel is de vijand van elke kamer, maar het is nog erger in een kleine slaapkamer. Zorg dat er genoeg ruimte is voor je bed en om rond te lopen. Als je geen inloopkast hebt, berg je kleding dan op in lades of op planken. Kies voor kleine meubelstukken die je kunt opbergen als je ze niet gebruikt. Als je geen ruimte hebt voor een boekenplank, gebruik dan een boekenplank aan de muur. Als u foto’s, lijsten en andere snuisterijen hebt, probeer ze dan op te bergen in decoratieve dozen of manden die kunnen worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt. Als u veel spullen hebt, kunt u decoratieve manden gebruiken om uw spullen georganiseerd te houden. U kunt ze gebruiken om uw kleren, toiletartikelen of andere spullen in op te bergen. U kunt manden plaatsen op verschillende plaatsen in de slaapkamer, zoals het blad van uw dressoir of de achterkant van uw deur.

Aarzel niet om het buitenleven naar binnen te halen.

Als je slaapkamer klein is, maar veel licht door de ramen binnenlaat, kun je dat licht naar binnen halen met natuurlijk ogende verlichtingsarmaturen. Als uw slaapkamer zich in een binnengedeelte van uw huis bevindt, waar weinig licht door de ramen naar binnen komt, kunt u licht toevoegen met wandlampen. Wandlampen zijn een goede keuze voor kleine slaapkamers, omdat ze niet veel ruimte innemen. Ze kunnen worden geplaatst op een bureau, bij het bed of op een bijzettafel. Je kunt ook het buitenleven naar binnen halen door planten te gebruiken. Planten zijn ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren en de kamer levendiger en gezelliger doen aanvoelen. U kunt planten in potten op een bureau of tafel bij het raam zetten.

Versier met spiegels.

Spiegels zijn een geweldige manier om een kleine kamer optisch groter te laten lijken. U kunt bijvoorbeeld een grote vloerspiegel bij het bed plaatsen. U kunt ook kleine spiegels aan de muren plaatsen. Zorg ervoor dat u de wandspiegels plaatst op plaatsen waar ze nuttig zijn en niet alleen als decoratie. Een spiegel boven uw commode helpt u bijvoorbeeld om uw haar gemakkelijk te stylen. Spiegels kunnen ook worden gebruikt op deuren. U kunt een grote spiegel gebruiken om een hele deur te bedekken of kleinere spiegels om bepaalde delen van de deur te omlijsten. Als je een kleine kamer hebt, gebruik dan deze tips om een ruimte te creëren die gezellig en mooi aanvoelt. Vergeet niet dat kleine kamers niet benauwd of claustrofobisch hoeven aan te voelen – u kunt deze tips gebruiken om ze warm en uitnodigend te maken.

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

Nieuw jaar, nieuwe jij, toch? Nou, niet per se. Goede voornemens zijn meestal…
Wat is de beste manier om gezond te leven?

Wat is de beste manier om gezond te leven?

Een gezond leven is een leven vol evenwichtige gewoonten en routines. Er zijn…
7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

Bent u op zoek naar creatieve cadeau-ideeën voor het moeilijk te kopen familielid?…