De toekomst van auto’s: Wat te verwachten in 2030

De toekomst van auto’s: Wat te verwachten in 2030

De auto-industrie bevindt zich momenteel midden in een digitale transformatie. Auto’s veranderen van louter “machines die mensen verplaatsen” in volledig verbonden apparaten die gegevens kunnen verzenden en ontvangen – en binnenkort komen die gegevens niet alleen van andere auto’s, maar ook van andere apparaten en sensoren. De toekomst van auto’s wordt bepaald door kunstmatige intelligentie, sensortechnologie en connectiviteit. Laten we eens kijken wat de toekomst in petto heeft voor dit essentiële onderdeel van ons dagelijks leven.

Zelfrijdende auto’s

Vanaf begin 2020 zullen volledig autonome voertuigen onze manier van reizen veranderen. We kunnen verwachten dat deze voertuigen een enorme impact zullen hebben op de maatschappij en de economie, met gevolgen voor alles van stadsplanning tot verzekeringen. Geschat wordt dat autonome voertuigen de kosten van het bezit van een auto met maar liefst 44 procent zullen verlagen. En het effect zal nog veel verder gaan dan dat. Zelfrijdende auto’s zouden het aantal verkeersdoden per jaar met meer dan 90 procent verminderen. Dit zal een enorme impact hebben op het leven van mensen en op de economie als geheel. Autonome auto’s zullen het ook gemakkelijker maken voor mensen die niet kunnen rijden, zoals ouderen en gehandicapten. Autonome auto’s bieden ook een nieuwe manier om geld te verdienen. De auto wordt een soort hub die gegevens verzamelt, en er zal een enorme hoeveelheid nieuwe werkgelegenheid ontstaan rond de gegevens die worden verzameld en de inzichten die worden gegenereerd uit de gegevens die worden verzameld.

Het internet der dingen in auto’s

In het volgende decennium zullen auto’s met elkaar en met andere apparaten of sensoren binnen bereik “praten”. Auto’s zullen met elkaar kunnen communiceren om de veiligheid te verbeteren, verkeersopstoppingen te verminderen en files te verlichten. Maar dat is nog niet alles. Intelligente, verbonden auto’s kunnen ook praten met de infrastructuur langs de weg en met andere apparaten zoals slimme verkeerslichten. Deze sensoren, camera’s of apparaten worden het Internet of Things (IoT) genoemd. Auto’s zullen gegevens kunnen uitwisselen met andere auto’s, met de infrastructuur of met andere apparaten. Een auto kan u bijvoorbeeld waarschuwen wanneer de weg voor u geblokkeerd is, of wanneer een verkeerslicht niet goed functioneert. Auto’s kunnen je ook informeren over slechte weersomstandigheden zoals een tornado of orkaan.

AI zal de auto van de toekomst besturen.

Hoewel autonome auto’s onze wegen zeker veel veiliger zullen maken, zullen ze ook onze manier van reizen veranderen. Auto’s zullen zichzelf besturen, zodat je niet zelf hoeft te rijden. Mensen zullen onderweg kunnen werken, slapen of winkelen. Carpoolen zal nog populairder worden. Met autonome auto’s hoeft het aantal auto’s op de weg niet te groeien; het zal afnemen. Dit zal leiden tot een grote vermindering van de uitstoot van CO2. Auto’s zullen kunnen communiceren met infrastructuur zoals verkeerslichten. Op die manier kunnen ze efficiënter rijden en tijd en brandstof besparen. Dit zal ook het verkeer op de wegen en de vervuiling verminderen. En omdat autonome auto’s met elkaar verbonden zijn, kunnen ze hun acties coördineren en veel veiliger rijden.

Autonome, verbonden en elektrische voertuigen zullen domineren.

Vandaag zitten we in de eerste fase van de digitale transformatie van de auto-industrie. Auto’s zijn meer verbonden, ze hebben ingebouwde sensoren en kunnen gegevens verzenden en ontvangen. Maar dit alles gebeurt momenteel slechts op kleine schaal. In de toekomst zullen volledig autonome, verbonden en elektrische voertuigen domineren, samen met hybride of op waterstof aangedreven auto’s. Voertuigen zullen autonoom, verbonden en elektrisch zijn. Ze zullen volledig autonoom zijn, omdat er geen stuur zal zijn. Ze zullen volledig verbonden zijn, omdat ze kunnen communiceren met andere auto’s, met het internet der dingen en met de infrastructuur. En ze zullen elektrisch zijn, omdat we veel duurzamere energie en een steeds schoner netwerk zullen hebben. Dit wordt de tweede fase van de digitale transformatie van de auto-industrie.

Conclusie

Auto’s zijn niet alleen machines die mensen van A naar B brengen. Het zijn ook bronnen van CO2, die dankzij autonome auto’s zullen afnemen. Autonome auto’s zullen ook de manier waarop we reizen veranderen, zodat we onderweg kunnen werken, winkelen of slapen. De toekomst van auto’s is AI-gestuurd en volledig autonoom, verbonden en elektrische voertuigen met ingebouwde sensoren. Auto’s zullen met elkaar en met andere apparaten of sensoren in de buurt kunnen communiceren. De auto-industrie zit momenteel midden in een digitale transformatie. Auto’s veranderen van eenvoudige machines die mensen verplaatsen in volledig verbonden apparaten die gegevens kunnen verzenden en ontvangen.

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

Nieuw jaar, nieuwe jij, toch? Nou, niet per se. Goede voornemens zijn meestal…
Wat is de beste manier om gezond te leven?

Wat is de beste manier om gezond te leven?

Een gezond leven is een leven vol evenwichtige gewoonten en routines. Er zijn…
7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

Bent u op zoek naar creatieve cadeau-ideeën voor het moeilijk te kopen familielid?…