De 7 beste manieren om uw huis met camera’s te beveiligen

De 7 beste manieren om uw huis met camera’s te beveiligen

Met zo veel criminaliteit in het nieuws en online, zijn veel mensen het kopen van camera’s om hun huizen te controleren en zichzelf veilig te houden. Er zijn nu veel verschillende camerasystemen voor huisbeveiliging op de markt, maar ze houden u niet allemaal veilig. De overgrote meerderheid van deze camera’s zijn niet veilig omdat ze draadloos zijn of geen sterk genoeg wachtwoord hebben. Als u een onveilige bewakingscamera koopt, kan iedereen – ook inbrekers – uw systeem kraken en alles zien wat de camera’s zien. Dit artikel zal uitleggen waarom onbeveiligde camera’s een gevaar vormen voor uw veiligheid, en het zal ook enkele suggesties geven om uw huis af te sluiten met camerabewaking die uw veiligheid niet in gevaar brengt.

Waarom zijn onbeveiligde camera’s gevaarlijk?

Alle bovenstaande zaken kunnen door een hacker worden gebruikt om in te breken in uw camerasysteem en uw huis van buitenaf te bekijken. Eerst zal de hacker proberen in te loggen op het systeem. Als het systeem niet beveiligd is en een zwak wachtwoord heeft, zal dit zeer snel gebeuren. Als het systeem beveiligd is met een sterk wachtwoord, zal de hacker proberen het wachtwoord te breken. Dit kan enige tijd duren, maar het kan ook een paar dagen duren voordat het gebeurt. Inbrekers zullen dan het huis in de gaten houden, en ze zullen precies weten wanneer de bewoners afwezig zijn. Ze zullen ook precies weten wanneer het huis leeg is, maar wanneer de camera nog draait – een veelgemaakte fout die onbeveiligde camera’s vaak maken. Dit is wanneer camera’s het meest kwetsbaar zijn, omdat ze een ongecodeerde videofeed streamen die iedereen kan zien. Als inbrekers weten wanneer het huis leeg is, kunnen ze inbreken en hun tijd nemen. Ze weten dat ze niet gezien zullen worden, en ze kunnen zoveel tijd nemen als ze willen om dingen te verwijderen zonder gestoord te worden.

Draadloze camera’s zijn niet veilig

De meeste mensen denken dat draadloze camera’s veilig zijn omdat ze geen kabel hebben om verbinding te maken met het internet. Dit is eigenlijk precies het tegenovergestelde van de waarheid. Draadloze camera’s zijn veel minder veilig dan bedrade camera’s. Draadloze camera’s zijn gevoeliger voor hacken. Dit komt omdat ze niet gecodeerd zijn, en de eigenaar van het netwerk alles kan zien wat de camera’s zien. Als u een draadloze camera gebruikt, kunt u zich beschermen door de SSID-naam van uw router te veranderen, zodat deze het merk van uw router niet onthult. Als u een bedrade camera gebruikt, kunt u deze problemen helemaal vermijden. Bedrade camera’s zijn veiliger en veel moeilijker te hacken.

Camera’s met SSID namen die hun merk onthullen

Veel beveiligingscamera’s vermelden de naam van de fabrikant in de SSID van het netwerk dat ze creëren. Dit is een marketingtruc, maar het kan ook een beveiligingsrisico zijn. Als u een camera met een merknaam hebt, moet u de SSID-naam van de router veranderen in iets dat het merk van de camera niet verraadt. Dit maakt het moeilijker voor hackers om in uw camerasysteem te komen. Draadloze camera’s zijn gevoeliger voor hacken dan camera’s met kabels. Dit komt omdat ze niet gecodeerd zijn, en hackers alles kunnen zien wat de camera’s zien. Met een draadloze camera kunt u de SSID-naam van de router veranderen in iets dat het merk van de camera niet verraadt. Dit maakt het moeilijker voor hackers om in uw camerasysteem te komen.

Camera batterijen die gemakkelijk vervangen kunnen worden

De meeste camera’s hebben een zeer korte levensduur van de batterij, sommige gaan maar twee maanden mee. Dit is zo ontworpen, en het is de bedoeling dat u de camera opnieuw koopt. Maar als de batterij leeg raakt, verliest u al uw beveiligingsbeelden. Dit betekent dat u niet meer weet wat er in uw huis is gebeurd en dat u niet kunt zien wie er heeft ingebroken. Dit is vooral gevaarlijk als de camera zich in een binnenkamer bevindt, zoals een slaapkamer of een badkamer. Als u de beelden van een slaapkamer of badkamer verliest, kunt u niet zien of er iemand in uw huis was en wie het was. Als u een camera op batterijen gebruikt, zorg er dan voor dat u de batterijen gemakkelijk kunt vervangen. Zo heeft u altijd werkende camera’s die beelden opnemen.

Conclusie

Als u camerabewaking gaat gebruiken om uw huis te bewaken, moet u ervoor zorgen dat u camera’s koopt die niet draadloos zijn en die geen merknaam hebben die voor anderen zichtbaar is. U moet er ook voor zorgen dat ze duurzame batterijen hebben, zodat ze altijd opnemen. Als u draadloze camera’s gaat gebruiken, moet u er ook voor zorgen dat u de SSID-naam van uw router verandert en dat u een gemakkelijke manier hebt om de batterijen te vervangen als ze leeg zijn. Zo heeft u altijd werkende camera’s die alles opnemen wat ze zien. Met deze tips kunt u uw huis beveiligen met camera’s, zodat u toezicht kunt houden zonder uzelf in gevaar te brengen. Met de juiste camera’s kunt u indringers vangen en uzelf veilig houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hackers of inbrekers die in uw systeem inbreken.

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

Nieuw jaar, nieuwe jij, toch? Nou, niet per se. Goede voornemens zijn meestal…
Wat is de beste manier om gezond te leven?

Wat is de beste manier om gezond te leven?

Een gezond leven is een leven vol evenwichtige gewoonten en routines. Er zijn…
7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

Bent u op zoek naar creatieve cadeau-ideeën voor het moeilijk te kopen familielid?…