10 eenvoudige tips om uw tuin er deze herfst fantastisch uit te laten zien!

10 eenvoudige tips om uw tuin er deze herfst fantastisch uit te laten zien!

Nu het zomerseizoen officieel voorbij is, is het tijd om onze aandacht te verleggen van het planten en verzorgen van nieuwe planten naar het onderhouden van wat we nog hebben. De herfst is een fantastische tijd van het jaar voor tuiniers, omdat veel van het onderhoud dat we aan onze eigendommen moeten doen, kan worden gedaan zonder dat het regent. Je hebt nog steeds daglicht nodig, maar je hebt geen last van modderige velden of natte bladeren. Lees verder voor 10 eenvoudige tips om uw tuin er deze herfst goed uit te laten zien!

Onderhoud uw gazon.

Uw gazon is een van de eerste dingen die bezoekers opvallen aan uw tuin. Het is een goed idee om uw gazon te beluchten na de eerste maaibeurt in de herfst. Dit maakt de grond los, zodat water, meststof en lucht de wortels kunnen bereiken. Als u kale plekken in uw gazon ziet, zaai ze dan door met warm seizoensgras zoals Bermuda, of koel seizoensgras zoals rogge.

Slijp uw schoffels en schoppen.

Tuingereedschap gaat langer mee en werkt beter als het scherp wordt gehouden. Slijp uw schoppen en schoffels na elk seizoen, vooral nadat u ze hebt gebruikt om wortels door te snijden. Als u uw gereedschap in een vochtige ruimte bewaart, moet u het schoonmaken en inwrijven met olie.

Herzaai kale plekken.

Als u gebieden in uw tuin hebt waar planten zijn afgestorven, is het een goed idee om opnieuw te planten. Gebruik een bodemtest om de pH van de grond te controleren en voeg kalk toe als deze te zuur is. Volg de aanwijzingen voor het zaaien van warme of koude planten. Planten voor het warme seizoen, zoals paprika’s, moeten in de herfst worden geplant.

Snoei wat je over hebt.

Snoei nog groeiende struiken en wijnstokken terug. U kunt vaste planten die nog groeien ook terugsnoeien, maar denk eraan dat u ze tot een centimeter boven de grond moet terugsnoeien. Dit bevordert nieuwe groei, waardoor ze er in het voorjaar weelderig uitzien.

Wieden met de hand.

U kunt een handschoffel gebruiken bij het wieden met de hand. Het is een goed idee om dit in de herfst te doen, zodat het onkruid zijn wortels kan gebruiken om voedingsstoffen voor de winter op te slaan. Als u ze in de grond stopt en laat groeien, worden de voedingsstoffen verbruikt, en dan zult u volgend jaar meer aan uw grond moeten toevoegen.

Bemest uw planten.

Dode bladeren en ander organisch materiaal in de grond zullen uw vaste planten en heesters de hele winter voeden, maar als u een beetje meststof toevoegt, zullen ze volgend voorjaar veel sneller groeien en veel weelderiger zijn. De herfst is de beste tijd om uw planten te bemesten.

Conclusie

Nu het zomerseizoen officieel voorbij is, is het tijd om onze aandacht te verleggen van het planten en verzorgen van nieuwe planten naar het onderhouden van wat we nog hebben. De herfst is een geweldige tijd van het jaar voor tuiniers, omdat veel van het onderhoud dat we aan onze eigendommen moeten doen, kan worden gedaan zonder regen. Je hebt nog steeds daglicht nodig, maar je hebt niet te maken met modderige velden of natte bladeren. Onthoud deze 10 tips en u bent goed op weg om uw tuin er dit najaar goed uit te laten zien!

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

De beste manier om een trainingsroutine te beginnen - 12 tips om je ritme terug te krijgen

Nieuw jaar, nieuwe jij, toch? Nou, niet per se. Goede voornemens zijn meestal…
Wat is de beste manier om gezond te leven?

Wat is de beste manier om gezond te leven?

Een gezond leven is een leven vol evenwichtige gewoonten en routines. Er zijn…
7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

7 creatieve cadeau-ideeën voor de moeilijk koopbare familielid

Bent u op zoek naar creatieve cadeau-ideeën voor het moeilijk te kopen familielid?…